image

Nieuws

Actuele informatie ... Lees verder ...
image

Agenda

Binnenkort ... Lees verder ...
image

Repertoire

Actueel repertoire Lees verder ...
  • 1

In memoriam erelid Mariëtte Essers-Niesten

Mevrouw Essers

Mariëtte Essers-Niesten 

*Borgharen, 14 februari 1930  -   † Heerlen, 21 april 2022

 

Op vrijdag 29 april 2022 hebben we afscheid moeten nemen van ons erelid, mevrouw Mariëtte Essers in de St. Petrusbandenkerk van Heer. Onder leiding van onze dirigent Emmanuel Pleijers hebben we haar uitvaartdienst  muzikaal mogen opgeluisterd. Onze voorzitter Martin Bongers deelde de goede herinneringen, aan Mariëtte en het koor, met allen die haar uitvaart bijwoonden.

Haar herinneringsprentje beschrijft Mariëtte als volgt:

Bij sommige mensen loopt er een meer of minder dikke rode draad door hun leven. Bij Mariëtte had deze draad meer de dikte van een scheepskabel. Deze kabel was: zorgzaamheid voor anderen.

Eerst was er haar zorgzaamheid voor haar vader, daarna voor haar man Jef en later - na haar pensionering - besteedde ze haar tijd verdeeld over vijf dagen per week als gastvrouw in het MUMC+ in Maastricht, als vrijwilligster op Mariaberg en bij het wijkservicepunt in Wittevrouwenveld. In het MUMC+ zorgde ze ervoor dat de mensen die even niet wisten waar ze moesten zijn, op de juiste plek kwamen. Op Mariaberg ging ze - zoals ze zelf zei - "de aw luij" helpen, mensen die in de regel 20 jaar jonger waren dan zijzelf.

Dit alles deed zij tot aan de uitbraak van corona, waarbij de halve wereld stilviel... Die tijd werd funest voor haar. Zij die altijd voor anderen zorgde en in controle was, verloor de grip op de tijd en op haar leven. De dikke rode draad rafelde en knapte. Hulp aanvaarden was moeilijk voor haar. Een val die een gebroken heup tot gevolg had, luidde het begin van het einde in.  Ze kon niet meer leven zoals ze graag wilde en je zag haar dan ook langzaam aan hoe langer hoe meer wegzakken.

Na een liefdevolle verzorging in de Plataan in Heerlen is ze uiteindelijk dan ook heel rustig de eeuwigheid in gegleden. 

Haar scherpe opmerkingen en vaak ook humorvolle kwinkslagen zullen zeker gemist worden.

Lieve Mariëtte: rust in vrede.....

Abonneer u !

Een abonnement op onze nieuwsbrief is gratis.
Lees hier over ons privacybeleid.