Wie wij zijn

Even kennismaken
Ons koor werd opgericht op 22 november 1857. Momenteel telt ons koor 71 zingende leden. Op 25 juli 1957 werd bij gelegenheid van het 100-jarig bestaan het predikaat 'Koninklijk' toegekend aan het koor op grond van haar uitzonderlijke verdiensten voor de wereldlijke en kerkelijke gemeenschap.
De muzikale leiding is in handen van dirigent Emmanuël Pleijers. Franco Ackermans is 2e dirigent en repetitor. Paul In de Braak is onze pianist/organist. De vaste repetitieavond is op donderdag van 20.00 tot 22.00 uur in een gezellig en ruim lokaal van het het gemeenschapshuis 'Aen de Wan' in de Einsteinstraat 32 te Maastricht-Heer.

Activiteiten
Caeciliafeest 2015  Gezelligheid is het kenmerk van ons CaeciliafeestAan het wereldlijke repertoire besteden we grote aandacht. We organiseren zelf diverse wereldlijke concerten, concertreizen en dagtrips. Zo heeft ons koor in 2017 een 4-daagse  concertreis naar Duitsland (Dresden-Leipzig-Weimar), twee wereldlijke concerten en een kerstconcert georganiseerd. Buitenlandse reizen zijn er bijvoorbeeld gemaakt naar Berlijn, Parijs, Praag, Würzburg, Hamburg, Brugge en Koblenz. Daarnaast luisteren wij enkele keren per jaar en op hoogtijdagen de hoogmis op in onze parochiekerk St. Petrus' Banden.

Door ons gevarieerd repertoire en het ter beschikking hebben van zowel dames- als herenstemmen kunnen wij praktisch aan elke uitvoering deelnemen. Dat maakt van onze vereniging een allround zangkoor!