image

Nieuws

Actuele informatie ... Lees verder ...
image

Agenda

Binnenkort ... Lees verder ...
image

Repertoire

Actueel repertoire Lees verder ...
  • 1

Nieuws

Promotiefilm Koninklijk Sint Caeciliakoor

Najaarsconcert op 23 september

Najaarsconcert Koninklijk Sint Caeciliakoor Heer

De mussen vallen nog van het dak, maar toch vindt op 23 september het  Najaarsconcert van het Koninklijk Sint Caeciliakoor Heer plaats. Samen met twee gerenommeerde gastkoren (te weten ‘popkoor Vivas’ en -Limburgs koor van het jaar 2023- ‘close harmony koor Fusion’) wordt de herfst ingeluid met een aantrekkelijk programma van licht verteerbare popsongs. Denk aan ‘Skyfall, denk aan ‘Hey Jude’…….

Reserveer 23 september 2023 in uw agenda en ga een fijne, gezellige en vooral muzikale avond tegemoet in Ontmoetingscentrum ‘Aen de Wan’, Einsteinstraat 32 te Heer-Maastricht.

Kaarten zijn verkrijgbaar voor 7,- euro (inclusief consumptie) aan de avondkassa. Dit bedrag kan ook van tevoren over worden gemaakt naar NL38 INGB 0001050622 t.n.v. Koninklijk Sint Caeciliakoor Heer. De kaarten liggen dan voor u klaar bij de kassa.

Aanvang van het concert is om 20.00 uur.

Wij verheugen ons op uw komst!

Koninklijk Sint Caeciliakoor Heer

 

Workshop bewegen

Steeds meer is bij optredens van koren te zien dat op de muziek -die hoe langer hoe meer swingend van aard is- door de zangers wordt bewogen. Een nieuw element in de koorzang dat ook door ons van harte wordt toegejuicht!

Daarom hebben de leden van het Caeciliakoor een workshop ‘bewegen’ gevolgd en bij een aantal liederen van het Najaarsconcert zal men daarvan het resultaat kunnen bewonderen.

De workshop ‘bewegen’ stond onder leiding van Jan Tuitman. Jan is een veelzijdig artiest. Van jongs af aan wist hij wat hij juist niet wilde: een normaal leven zoals hij overal om zich heen zag. Hij creëerde dan ook een ander soort leven voor zichzelf, eerst denkbeeldig, maar zijn fantasieën werden al snel werkelijkheid. Hij zette zijn eerste stappen in de wereld van de kunst. Hij zong, danste en acteerde op het podium. Na zijn studies aan verschillende drama academies waaronder de toneelschool te Maastricht, het Conservatorium (eveneens in Maastricht) en de Barry Stevens School of Dance werd steeds duidelijker wat zijworden...ZINGEN!!!!!Jan_Tuitman.jpegI

 

In 1998 richtte Jan zijn eigen zangschool op in Maastricht, Cantare é Parlare, en bouwde hij relaties op met de afdeling Logopedie van het AZM, het Maastrichts Conservatorium en de Toneelacademie van Keulen. In de daaropvolgende jaren was hij in staat om talloze mensen te helpen hun eigen stem te vinden (of terug te vinden) en hen te coachen in hun professionele leven. Tussendoor deed hij verschillende projecten en optredens die hem naar St. Petersburg, Parijs, Antwerpen en tal van andere plaatsen in België, Nederland en Duitsland brachten.

Hij is mede-oprichter van de Musical Dinner Show die vanuit Maastricht heel Europa bespeelt. In deze show kan Jan al zijn talenten kwijt; zingen, dansen en toneelspelen. Ook is hij medeverantwoordelijk voor het PR-gedeelte, waarbij hij zijn audiovisuele skills kan inzetten. Op het moment is hij bezig een project met muziek van Stephen Sondheim te realiseren. Zijn levensmotto is: Wat er ook gebeurt, het komt allemaal weer goed.

 

2023_Poster_najaarsconcert.jpeg

Najaarsconcert zoekt projectzangers

Oproep projectzangers Najaarsconcert 23 september 2023

Geïnspireerd door het succes van het Kerstconcert, waarvoor maar liefst 20 projectzangers zich aanmeldden, heeft het bestuur van het Koninklijk Sint Caeciliakoor Heer besloten om ook voor het Najaarsconcert (op 23 september 2023) geïnteresseerden weer de mogelijkheid te bieden om op projectbasis en geheel gratis mee te repeteren voor dit concert.

Het koor brengt tijdens het concert een kleurrijk en afwisselend programma met onder andere delen uit de Westside Story van Leonard Bernstein, Take me Home van John Denver, 
Sana Sananina van Lorenz Mayenhofer, werken van John Rutter, Jules 
de Korte, Richard Rogers, Mark Hayes en anderen.

Om ervoor te zorgen dat niet alleen de oren maar ook de ogen van het publiek zullen worden gestreeld, is tevens een workshop ‘Beweging’ ingepland. De workshop vindt op de volgende data en tijdstippen plaats:

Donderdagavond 6 juli 2023 van 20.00 uur tot 22.00 uur

Zaterdag 26 augustus 2023 van 10.30 uur tot 15.30 uur (inclusief lunch)

Zaterdag 16 september 2023 van 10.30 uur tot 12.00 uur.

De repetities voor het Najaarsconcert beginnen op 8 juni 2023 en duren van 20.00 uur tot 22.00 uur. De locatie is ontmoetingscentrum ‘Aen de Wan’, Einsteinstraat te Heer. Het koor heeft vakantie van 15 juli 2023 tot en met 16 augustus 2023.

Van de projectzangers-in-spe verwachten wij, naast een behoorlijke dosis enthousiasme, zoveel mogelijk deelname aan de repetities en de workshop. Ons motto:

Breng meer ‘Schwung’ in je leven, door je bij ons op te geven!

Aanmeldingen graag naar onze secretaris Mieps van Hest via mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Abonneer u !

Een abonnement op onze nieuwsbrief is gratis.
Lees hier over ons privacybeleid.